Po besedah Drakslerjeve omenjeni projekt, ki ga je doslej na nacionalni ravni uvedla le Nizozemska, pomeni poenotenje vseh voznih redov, avtobusnih in železniških, prinaša tudi enotno vozovnico, ki se bo temeljila na enotnih cenah. Po pričakovanjih naj bi za podlago služila železniška vozovnica, ki je cenejša od avtobusne, potniki pa bi bili še naprej deležni vseh ugodnosti, ki jih prinaša ta vozovnica.

Drakslerjeva je pojasnila, da bo potnik z enotno voznico lahko potoval z različnimi prevoznimi sredstvi, lahko bo presedal z avtobusa na vlak in obratno, na vmesnih postajah pa ne bo čakanja na prevoz.

V pripravi je tudi enotni spletni portal javnega potniškega prometa, na katerem bo potnik na enem mestu pridobil vse potovalne informacije, seznanil se bo tudi z vsemi možnimi povezavami.

Prometno ministrstvo trenutno opravlja posamezne naloge v okviru projekta in te naloge so po oceni Drakslerjeve zelo zahtevne, saj je treba uskladiti vse dejavnike, ki sodelujejo v javnem potniškem prometu na območju celotne države.