Kot so sporočili iz Ekonomske fakultete univerze v Ljubljani, Jakliča o sklepu senata še niso obvestili. Odločitev članov senata naj bi po njihovih navedbah dobil v roku enega tedna.

Po poročanju nekaterih medijev je senat po neuradnih informacijah označil Jakličevo magistrsko nalogo za plagiat. Jaklič je danes za medije izjavil, da na zaslišanja prič ni bil vabljen in ni bil v polni meri vključen v postopek, ki ga je vodil senat.

''Za funkcijo ni potreboval magistrskega naziva''

Marko Jaklič je dober direktor Lekarne Ljubljana, za omenjeno funkcijo pa ni potreboval magistrskega naziva, je ob robu seje ljubljanskega mestnega sveta povedal ljubljanski župan Zoran Janković. Kot pravi, sklepa o odvzemu naziva Jakliču ni videl in s tem tudi drugače še ni bil seznanjen.

Dodal pa je, da spoštuje dekana in senat. "Oni so tisti, ki odločijo in že vedo, zakaj so odločili," je povedal in pojasnil, da ima Jaklič možnost svoj prav dokazati na sodišču. "Prišel je čas, da takšne zadeve prepustimo pravni državi," je še dodal.

Jakliču so očitali, da je njegovo magistrsko delo pravzaprav plagiat analize lekarniške dejavnosti, ki jo je za zavarovalnico Vzajemna pripravil ekonomist Mičo Mrkaić. Slovenski mediji so takrat poročali, da je Vzajemna leta 2004 prav pod vodstvom Marka Jakliča pri podjetju Inherc naročila in s 3756 evri plačala študijo lekarniških dejavnosti, pod katero se je podpisal Mrkaić. Povsem enake stavke, strani in izračune pa naj bi vsebovala tudi Jakličeva magistrska naloga.