Po 15 minutni "izmenjavi mnenj" so študentje aktivistom skupaj s predavateljem sporočili, da želijo nemoten potek predavanj.

Tekom razprave so se pokazala nasprotovanja obeh strani, saj nekatere študente skrbi, da bodo ob predavanja, katerih snov bi lahko bila tudi tema izpita, zapiskov pa ne bodo imeli. Aktivisti Mi smo univerza so jih opozorili na širši problem, saj so prepričani, da jim "papir" ne bo omogočil ustreznega statusa.

Profesor Miran Hladnik je sicer dejal, da načeloma podpira aktiviste, a je želel nadaljevati s predavanji. Hladnik se tako pridružuje mnogim predstavnikom fakultete in univerze, ki protestnike podpirajo zgolj s figo v žepu. O tem govori tudi Hladnikov komentar na portalu SlovLit, ki ga je objavil pred dnevi. Tam je svoje mnenje o protestu izrazil takole: "Navdaja me zoprn občutek, da gre za upor zaradi upora samega in da bi se uporniki uprli tudi Mariji Tereziji, ko bi jim ta ukazala, naj posadijo krompir, da ne bodo lačni.“ Danes je aktiviste odslovil z besedami: "Svet bomo reševali kak drug dan."

Študentski aktivisti so preteklo sredo v znamenje protesta proti sedanjemu študijskemu sistemu zasedli štiri predavalnice na filozofski fakulteti. Po današnji potezi Mirana Hladnika so osvobojene samo še ena večja in dve manjši predavalnici.

Ob 20. uri bo na filozofski fakulteti potekala skupščina, na kateri naj bi del študentov FF, ki zasedbe ne podpira, predlagal konec zasedbe fakultete in nadaljnji nemoten potek predavanj. Aktivisti 15o pa so danes ob 16:30 pred Mestno občino Ljubljana začeli protestirati tudi zaradi dviga cen v mestnem potniškem prometu.