Po Jankovićevih besedah sam zaradi dogodkov na Japonskem ne podpira gradnje novih nuklearnih elektrarn, ker gre v primeru krške nuklearke za drugi blok, ki bi lahko nadomeščal prvega in bi njenemu obratovanju zagotovil še večjo varnost, pa bi se morali glede tega najprej izjasniti strokovnjaki, je poudaril.

Sam se bolj kot za jedrske navdušuje za nadomestne vire energije, med katerimi je naštel vodo, sonce, veter in biomaso, sicer pa je Nek danes obiskal prvič, je dejal.

Glede današnjega obiska v Posavju je dejal, da je vesel, da mu volilna kampanja omogoča boljše spoznavanje Slovenije in njenih ljudi, hkrati pa navdušeno spoznava uspešna slovenska podjetja.

Tako je danes obiskal Ključavničarstvo Deržič in pretekle dni še nekaj uspešnih podjetij, prihodnost Slovenije pa je po njegovem ravno v dobrih podjetjih, ne glede na njihove lastnike in njihovo velikos - od novomeške Krke, ki jo je označil za evropskega prvaka, do dobovskega Deržiča, ki vrata in kovinske podboje zanje prodaja po vsem svetu.

Med svojim obiskom Posavja se je Janković danes po ogledu brežiške bolnišnice in Posavskega muzeja Brežice pogovarjal z direktorjema obeh ustanov, na Dobovi pa je obiskal omenjeno Ključavničarstvo Deržič. Med ogledom Nek se je pogovarjal s predsednikom njene uprave Stanetom Rožmanom in direktorjem Gen energije Martinom Novšakom. Obiskal je še krško družbo Gen energija in si ogledal njen Svet energije, nakar se je v vinski kleti Mastnak pogovarjal z območnimi gospodarstveniki, obisk pa bo sklenil v Sevnici, kjer se bo preizkusil v bowlingu.