Timošenkova je v pismu med drugim poudarila, da je program SDS, ki se osredotoča na upravljanje kriznih razmer, program za prihodnost, ki bo lahko povrnil stabilnost in gospodarsko blaginjo. Vodja ukrajinske opozicije Julija Timošenko je tudi izrazila upanje, da bo SDS dosegla odličen rezultat na volitvah in oblikovala trdno parlamentarno večino. "V teh negotovih časih, ki jih preživlja Evropa, srečanje voditeljev Unije potrebuje tvoje vizionarske poglede," je Janši še napisala Timošenkova.

Sicer je bila Timošenkova pred mesecem dni v Kijevu obsojena na sedemletno zaporno kazen zaradi zlorabe oblasti.

Celoten prevod pisma Timošenkove si lahko preberete na spletni strani SDS.

Ukrajinski parlament zavrnil možnost izpustitve Timošenkove

Timošenkova v Objektivu: Zedinila tujino, razklala domovino

Madžarski predsednik vlade želi Sloveniji dobro vodstvo

Že včeraj smo poročali, da je Victor Orban, madžarski premier, v videonagovoru dejal, da trenutno živimo v zelo težkih časih, zato vsaka država, ki želi postati uspešna, potrebuje  dobro vodstvo. Ob tem je poudaril, da Sloveniji želi  dobrega vodstva zato, da bo uspela.

Madžarski predsednik vlade je še dejal, da precej dobro in že več kot desetletje pozna Janeza Janšo, ki je zelo dober vodja. Po njegovih besedah predsednika SDS spoštujejo in sprejemajo tako znotraj Evropske ljudske stranke kot tudi širše v evropski politiki.

Novega mandatarja čaka s posojili in slabimi naložbami prežeto gospodarstvo

Pomanjkanje denarja, časa in idej

Je jasen in odločen, »je pravi vodja, kot ga narod potrebuje v težkih časih,« je še poudaril Orban. Izrazil je še prepričanje, da se bo po teh volitvah sodelovanje med Slovenijo in Madžarsko nadaljevalo. »Zato želim veliko sreče Janezu Janši, njegovi stranki in tudi Sloveniji,« je svoj videonagovor zaključil madžarski predsednik vlade Victor Orban.

Preberite še:

Nevarnosti 50+

Utrditev zmage desnice: Prihodnja štiri leta bo Madžarska delovala kot enostrankarska država

Orban v Evropskem parlamentu spet sprožil burne odzive

Janša svetoval Orbanu, naj Pahorjevih izjav ne jemlje preveč tragično

FOTO: Madžarskega premiera so poslanci v Strasbourgu sprejeli z zalepljenimi usti

EU: Madžarska z medijskim zakonom morda krši listino o temeljnih pravicah