"Prepričan sem, da bomo ponovno vrnili nasmeh na obraze ljudi," je prepričan Janković. "Če jaz ne bi verjel, da bomo imeli konec mandata štiriodstotno gospodarsko rast, se tega ne bi lotil in danes ne bi bil tu z vami," je še dejal.

Prepričan je, da bo morala Slovenija "teči hitreje" kot ostale države v Evropi, da jih ujamemo. "In že leta 2014 moramo imeti primanjkljaj manjši od treh odstotkov in to bomo dosegli," je še prepričan Janković. Vesel je poti po Sloveniji, saj je videl dobra podjetja in ljudi, ki hočejo delati. Zagnati bo treba državne investicije in to po njegovem mnenju prinaša tudi nova delovna mesta.

V Novi Gorici se je najprej srečal z nekaterimi gospodarstveniki, pozneje pa se je sprehodil še do osrednjega Bevkovega trga ter se udeležil tamkajšnje prireditve. V novogoriški Mestni hiši ga je sprejel tudi župan Matej Arčon, ki mu je predstavil trenutni gospodarski položaj na Goriškem.

Potreb in želja je veliko...

Potreb in želja je veliko, Jankovića pa so zanimale trenutne razmere v Mipu, Meblu in drugih podjetjih, kjer se srečujejo s težavami. Pohvalil je dobra podjetja in se zavzel za rešitev nekoč paradnih konjev, kot sta bila Mip in Meblo.

Zoran Janković je s svojo ekipo danes obiskal še nekatere druge kraje na Severnoprimorskem. Obisk je začel že zjutraj v Idriji in Tolminu, pot nadaljeval po Goriških Brdih, v nadaljevanju pa namerava obiskati še Ajdovščino.