Kot je Kresalova ob srečanju s podporniki v Škofji Loki pojasnila za STA, s tovrstnimi srečanji dobi pravo sliko o tem, kaj se dogaja med ljudmi in kaj si v resnici mislijo o dogajanju. "Predvsem pa imajo posamezniki priložnost vprašati vse kar jih muči in kaj dobrega boš za njih naredil," je Kresalova pojasnila o načinu letošnje kampanje LDS. Zaželela si je, da bi imela več časa, da bi hodila med ljudi in se neposredno pogovarjala z njimi.

"To ni le edina prava kampanja, ampak edina prava politika," je prepričana. Na vprašanje, kako naporna je letošnja strnjena kampanja, je spomnila, da so vse kampanje naporne. Tokrat je sicer v enem mesecu potrebno postoriti vse, kar je bilo na prejšnjih volitvah mogoče v enem letu, vendar je prijetno biti v ekipi svojih ljudi, med katerimi vladajo optimizem in dobra volja, česar jim v LDS po besedah predsednice ne manjka.

Prepričana je, da ima LDS na Gorenjskem kar precejšnjo podporo. Ob tem je poudarila, da stranka s svojimi kandidati ponuja dobro kombinacijo izkušenj in mlade energije: "Imamo dobre kandidate, predvsem zelo mlade, nove ljudi, pa tudi take, ki so že nekaj let v stranki". Med slednje spada tudi kandidatka za poslanko na škofjeloškem Darja Prelog, ki kandidira v obeh okrajih Škofje Loke oziroma Poljanske ter Selške doline.

Po obisku v Škofji Loki se je predsednica LDS odpravila v Kranj na srečanje ob svetovnem dnevu nasilja nad ženskami, ki ga organizira Mlada liberalna demokracija. Udeležili naj bi se ga tudi kandidati LDS iz kranjskih volilnih okrajev Primož Terplan, Igor Hribar in Leja Jovanović.