Samo po sebi to ne bi bilo nič posebnega, tako časnik, ne gre pa pozabiti, da je ljubljanski župan medijem od svojih nepremičnin navedel le solastništvo hiše v Ljubljani in lastništvo skoraj 6000 kvadratnih metrov velikega travnika v Bovcu. Nedavno je moral priznati še "formalno" lastništvo hiše v Brvacah v Grosuplju, nam pa je zdaj uspelo najti še nekaj njegovih gozdnih v Ljubljani, na katere je "pozabil".

Poleg ljubljanskega župana Zorana Jankovića in njegove soproge Marije, na robu ljubljanskega Golovca v elitnem naselju Vinterca, kjer so nedavno končali gradnjo manjkajoče komunalne infrastrukture, živi še več oseb, povezanih s politično elito.

Kot piše Delo, so kot (so)lastniki hiš z bazeni in velikih zemljiških parcel navedeni številni člani družine Virant. Denimo, županov tast Marjan Jernej Virant, sedanji mestni svetnik z Liste Zorana Jankovića in stric kandidata za poslanca in premierja Gregorja Viranta, Izidora in Stanka Nataša Virant ter direktor ljubljanske mestne uprave Vasja Butina.