Kot so povedali, je preteklo noč na fakulteti preživelo okoli 50 aktivistov. Glede na to, da je gibanje v zagonu pa njegovi člani pričakujejo, da bo to noč število podobno, so sporočili.

S svojimi aktivnosti bodo aktivisti nadaljevali na filozofski fakulteti, možnosti, da bi obiskali še kakšno ljubljansko fakulteto pa niso izključili.

Napovedi ministra, ki opravlja tekoče posle kot minister za šolstvo in visoko šolstvo Igorja Lukšiča, da bodo protestnike povabili na sejo sveta vlade za študentska vprašanja, v gibanju niso želeli komentirati.

Po današnji seji vlade pa je Lukšič tudi povedal, da sta z dekanom filozofske fakultete Andrejem Černetom govorila in ugotovila, da obstajajo realne možnosti, da bi začeli z gradnjo prizidka. Njune ugotovitve so v gibanju označili kot dobre.

Oglejte si še galerijo fotografij: Krajnca izžvižgali in odgnali, ko je vstopil v avlo filozofske fakultete

Sicer so se aktivisti danes podali tudi na Akademijo za likovno umetnost in oblikovanje (ALUO). Tam so opozorili na problematiko neustreznih prostorskih in drugih študijskih pogojev na akademiji, na odsotnost sodelovanja med oddelki znotraj akademije in na odsotnost konkretnega sodelovanja z industrijo.

Opozorili so tudi, da je premalo mednarodnega sodelovanja in da akademija kljub vsakoletnim vpisninam zagotavlja le najmanjše količine najbolj osnovnih potrebščin.

Na filozofski fakulteti pa se je tudi danes zvrstila vrsta delavnic. Po besedah enega izmed aktivistov, je imel vsakdo možnost, da predlaga dejavnosti in tematike, ki ga zanimajo.

Aktivisti so na sredini zasedbi filozofske fakultete med drugim zahtevali polno financiranje študija, konec bolonjske reforme, demokratizacijo univerze in štipendije za vse.