Kot je dejal, so se kandidatke in kandidati njegove liste priključili pozitivi, ki mora priti v Slovenijo. Hkrati pa je na listi Pozitivne Slovenije po Jankovićevih besedah tudi največ kandidatk in največ visoko izobraženih kandidatk in kandidatov.

Povzel je, da med pomembnimi območnimi projekti lista podpira izgradnjo ceste tretje razvojne osi in drugega dela regijskega Centra za ravnanje z odpadki ter izgradnjo nove novomeške športne dvorane.

Janković se je danes v Trebnjem srečal z direktorico Trima Tatjano Fink, kasneje pa z župani in gospodarstveniki Mirnske doline. V Novem mestu se je nato udeležil krajšega pogovora z direktorji kulturnih zavodov in se sešel z novomeškim županom Alojzijem Muhičem.

V novomeško-belokranjsko-posavski 6. volilni enoti se bodo na Listi Zorana Jankovića za vstop v državni zbor potegovali 41-letna poslanka SD in metliška županja Renata Brunskole, 54-letni profesor športne vzgoje in direktor Komunale Novo mesto Rafko Križman, 47-letni nekdanji državni sekretar ministrstva za kulturo Stojan Pelko ter 49-letna fakultetna predavateljica in trenerka Marta Bon. Na listi so tudi 35-letni trgovec Jurij Pezdirc, 41-letni magister strojništva Robert Planinc, 62-letni upokojeni lesni tehnik Drago Krošelj, 62-letna upokojena diplomirana ekonomistka Jelka Žekar, 46-letni montanist Jože Velikonja, 35-letna nekdanja poslanka SNS in trboveljska podžupanja Barbara Žgajner Tavš ter 54-letni upokojeni rudarski tehnik Istok Cilenšek.