Kot sta v sporočilu za javnost poudarila Juri in Bebler, je Popovič namreč vsem gospodinjstvom v Kopru razposlal številko javnega glasila Mestne občine Koper, ki pa vsebuje le predvolilno propagando za SDS oziroma stranko Avion, v njem pa župan poleg tega z intervjujem na žaljiv način obračunava s političnimi tekmeci.

"Primitivno negativno kampanjo tudi tokrat župan Kopra širi z javnim občinskim glasilom, kateremu so v občinskem proračunu, ob nasprotovanju opozicije, ki je opozarjala na zlorabo, namenili več kot 270.000 evrov davkoplačevalskega denarja," sta še zapisala kandidata Zares.

Odgovorna urednica občinskega glasila Andreja Čmaj Fakin pa je za STA pojasnila, da je izdajatelj v skladu z zakonom o volilni in referendumski kampanji 24. oktobra sprejel in objavil pravila za volilno kampanjo. V njih so določili, da bo glasilo v času volilne kampanje omogočalo tudi vsebine komercialne narave, za katere se lahko zakupi oglasni prostor.

"Za zakup oglasnega prostora, namenjenega volilni kampanji, se je za novembrsko in decembrsko izdajo časopisa KP-MOK odločila samo stranka Avion," poudarja Fakinova. Kot dodaja, so bile te vsebine v časopisu ustrezno objavljene z navedbo naročnika.