"Politika smo ljudje in družbo ljudje spreminjamo s tem, kar počnemo in čutimo, ter s tem, kakšne vrednote imamo in v kaj verjamemo," je zbrane nagovorila predsednica LDS, ki je zadovoljna, da je LDS letos na listi za državnozborske volitve dala priložnost novim obrazom.

Kresalova sicer ob spremljanju dela kandidatov ugotavlja, da je stanje med ljudmi drugačno kot prikazujejo mediji. Po njenem prepričanju ljudje znajo ceniti, "kar je LDS dobrega naredil", ljudje na terenu pa jim tudi povedo, da bodo volili LDS.

"Ankete še nikoli niso odločile volitev, temveč jih odločajo volivci in volivke," je prepričana Kresalova, ki ob spremljanju dela kandidatov ve, da se stranki LDS "ni česa bati in so lahko povsem mirni". S takšnimi kandidati, pravi, je pred volitvami ni strah.

"LDS ima srce. Smo mogoče majhni, ampak dihamo s politiko, ki jo živimo, verjamemo v to, kar govorimo, ne dajemo velikih obljub, saj te ne bodo prinesle delovnih mest. Toda kar obljubimo, naredimo," je še poudarila predsednica LDS. Prav tako strankarske somišljenike nagovarja, naj na volitvah ne preračunavajo, saj imajo "samo en glas in mogoče te izbire nikoli več ne bo". Dodaja še, naj "sledijo svojemu srcu in naj zaupajo v LDS".

Danes so zbrane nagovorili nekateri kandidati LDS, med drugim podpredsednik stranke Borut Cink, Aleš Zalar in Aleksander Jevšek.