Rezultat triletnega dela dosedanje vlade je med drugim tudi, da je Slovenija uspela ostati med varnimi državami, kar zadeva dolžniško krizo. Proračunski primanjkljaj Slovenije je obvladljiv, dolg je eden najnižjih v evroobmočju in s tega vidika smo varna država, je poudaril Pahor.

Po njegovih besedah pa je res, da je zaradi omahovanja pri reformah, ki jih je vlada predlagala, mednarodni finančni trg postal pozoren na Slovenijo in je podražil denar za servisiranje dolga.

V SD, kot pravi Pahor, ne obljubljajo zelo veliko, tisto, kar obljubljajo, je plod njihovih spoznanj, izkušenj in presoj. "Temeljno vodilo je, da ima Slovenija potencial, da ostane v naslednjem mandatu, ki bo mandat velikih institucionalnih sprememb v EU in evroobmočju, s tistimi državami, ki so najbolj razvite," je dejal Pahor.

To lahko po njegovih besedah naredijo na način, da ostanejo vse socialne skupine "na tej slovenski barki", da so sposobni obdržati strpno družbo ter socialno povezano in ambiciozno družbo, ki bo hrepenela po tem, da se razvija naprej.

Poudaril je še, da se v SD niso nikoli vdali. "Jaz vam ne morem obljubiti, da bomo zmagali, lahko pa vam obljubim, da bomo z vsakim glasom, ki ga dobimo in nam bo omogočal politično vlogo v slovenski prihodnosti, delali za dobro vseh naših ljudi," je dejal Pahor.

V Velenju so se predstavili kandidati SD za poslance v 5. volilni enoti. To so Karel Čadej, Metka Hojnik Verdev, Stane Rozman, ki ga na predstavitvi ni bilo, Metoda Močnik, Dragica Povh, Paul Orešnik, Srečko Meh, Andreja Katič, Ivan Svetlik, Zlatko Halilovič in Branko Krenk.

Preberite še:

Kresalova: Ankete še nikoli niso odločile volitev