Spletna medena tržnica je odprta 24 ur na dan, sedem dni v tednu, dostopna pa je na spletnem naslovu www.slovenski-med.si. Ponuja pestro izbiro različnih okusov medu, medene izdelke za zdravje, medene pijače in darilni program medenih izdelkov. Vsi medeni izdelki so višje kakovosti in pridelani izključno v Sloveniji pri slovenskih čebelarjih, zagotavljajo v Zadrugi za razvoj čebelarstva.

Za odprtje spletne medene tržnice so se odločili predvsem zato, da bi potrošnikom olajšali dostop do slovenskega medu z zaščiteno geografsko označbo. S tem želijo spodbuditi potrošnike, da kupujejo kakovosten, slovenski med in s tem posredno podprejo domače čebelarje.

Kot so pojasnili v sporočilu za javnost, med blagodejno vpliva na zdravje in dobro počutje, dnevno uživanje medu pa krepi imunski sistem, saj ima protibakterijske lastnosti in tako zavira razvoj bakterij in virusov.

Slovenski med mora biti označen z nalepko z napisom Slovenski med in s spremljajočim nacionalnim oziroma evropskim simbolom, ki označuje geografsko označbo. Zaščitna nalepka mora biti prelepljena čez pokrov kozarca, tako da ga ni mogoče odpreti, ne da bi pretrgali nalepko. Vsak kozarec medu s to nalepko mora biti opremljen še z etiketo, ki vsebuje podatke v skladu z veljavno zakonodajo o označevanju predpakiranih živil ter pravilnikom o medu.