"Volitve so zopet tu, cirkus, ki periodično prihaja v naše kraje. Cirkus, ki s svojim 'šovom' odira staro in mlado. Programi so venomer enaki in točke kljub različnim barvnim odtenkom identične. Iz sebe navidez brijejo norce, a si v resnici prizadevajo za lastno slavo, vpliv in denar. Prevečkrat so že odigrali to predstavo, da bi ponovno nasedli njihovemu kupovanju glasov in nagovarjanju, da je to naša dolžnost, ali da je tokrat – kot vsakič – prelomen trenutek za spremembe,“ so pri gibanju 15o zapisali v izjavi za javnost. Prav tako so zapisali, da nameravajo svojo usodo krojiti samo, čeprav politične elite "tega nočejo“.

"Ne bomo jim podelili legitimnosti, ki jo tako zelo potrebujejo. Z aktivnim bojkotom se bomo na različne načine uprli predstavniški demokraciji. Na glasovnicah ne bomo nikomur podarili svojega glasu in bomo med volitvami raje ustvarjali skupnosti, temelječe na direktni demokraciji, samoorganizaciji, solidarnosti, nehierarhičnosti in direktni akciji.“

Vseh 99 % izkoriščanih pozivajo, da se jim pridružijo in podprejo boj 15o zoper izkoriščevalskemu sistemu. "Dvignimo se – v svojih kolektivih, soseskah, pisarnah, tovarnah, šolah in ostalih prostorih srečevanja – ter začnimo aktivno sooblikovati svoje življenje in reševati probleme v medsebojnem dialogu, saj le skupaj lahko oblikujemo rešitve in zadostno moč, da se otresemo vladavine elitnega kapitalističnega sistema s parlamentarno demokracijo na čelu,“ so še zapisali in dodali, da bo delavnica s svojimi aktivnostmi nadaljevala vse do volitev, po volitvah pa jo želijo preoblikovati v stalno delavnico direktne demokracije.

Na spletni strani Gibanja 15o so dostopna vsa poročila in najave naslednjih delavnic ter gradivo kampanje.