Od tistega pomladnega dneva leta 1990, ko je Slovenija izglasovala parlamentarno demokracijo, doslej ni bilo glasu, ki bi imel večjo težo, kot ga bo imel glas vsakega posameznika 4. decembra, je dejal Janša. Od tokratnih volitev ne bo odvisno samo kakšne bodo številke na položnicah, ki jih bomo v prihodnjih štirih letih plačevali, pač pa tudi številke, ki jih bodo plačevali vnuki, ocenjuje.

V SDS, kot pravi, po volitvah ne obljubljajo hitrega preloma, da se bo čez noč "cedilo med in mleko". "Če bomo dobili možnost, da bo Slovenija dobila trdno vlado", potem bo prihodnje leto čas za sanacijo, napoveduje. "Če bomo vsi strnili vrste in bomo pripravljeni narediti, da obrnemo trend v pozitivno smer, pa se bo dejansko začelo obračati," je dejal.

Ob tem priznava, da bodo pravice verjetno prihodnje leto manjše, saj za to enostavno ne bo denarja. Vendar pa obljublja, da bo na prvem mestu pravičnost, in sicer da ljudje ne bodo imeli občutka, da je nekaterim treba zategovati pas, drugim pa ne.

Predsednik mestnega odbora SDS Dragutin Mate pa je dejal, da so tri leta trdo delali in pripravili volilni program stranke, ki pa ni namenjen predvolilnemu boju ali pa "za mesec dni govorjenja", pač pa je program za vodenje države v prihodnjih štirih letih. Se pa po njegovem mnenju rezultati njihovega dela vidijo tudi v Ljubljani, kjer je bilo zmeraj težko dobiti vsak glas.

Na konvenciji so predstavili tudi kandidatke ter kandidate, ki bodo stranko zastopali v Ljubljani. To so Dimitrij Rupel, Mojca Škrinjar, Dragutin Mate, Mirko Brnič Jager, Žiga Turk, Elda Viler Dežman, Verica Rutar, Saša Ciglar, Anže Logar, Romana Jordan Cizelj, Ida Medved, Meta Škufca in Franci Matoz.