Pojasnila je, da stranka ni imela težav pri sestavljanju liste kandidatov za poslance. "Prednost tega, da si dolgo časa na sceni, je tudi to, da imaš razvito strankarsko strukturo. LDS ima svoje odbore praktično po vseh lokalnih skupnostih in po vseh občinah. Tako smo pravzaprav presenetljivo hitro sestavili listo," je poudarila.

Veseli jo, da je na listi LDS kar 41 odstotkov žensk in 13 odstotkov ljudi, ki so mlajši od 30 let. Še posebej zanimivo pa je, da je 75 odstotkov kandidatov takih, ki tokrat kandidirajo prvič. "Res dajemo priložnost nečemu novemu, novi energiji, novemu zagonu," je izpostavila Kresalova. Kot vrednote stranke pa je izpostavila odprtost, svobodomiselnost, učinkovitost in tudi kreativnost.

Kresalova se je nocoj skupaj z ministrom za pravosodje, ki opravlja tekoče posle, Alešem Zalarjem na Bledu srečala s kandidatom LDS na območju Bleda in Bohinja, ravnateljem osnovne šole Gorje Milanom Rejcem, ter ostalimi simpatizerji in podporniki stranke. Na območju Zgornje Gorenjske sicer na listi LDS kandidirata tudi Janko Pirc, ki je na zadnjih lokalnih volitvah kandidiral za jeseniškega župana, in dolgoletni prvi mož Planinske zveze Slovenije Franci Ekar.