Pelku očitajo, da je, ko mu je ob odstopu ministrice Majde Širce poteklo delovno razmerje, do zadnjega prejemal nadomestilo. Dan zatem, ko mu je ta pravica potekla, ga je v službo vzela soproga.

Žurnal24 je Pelka vprašal, zakaj se ni takoj zaposlil v ženinem podjetju. Poslanski kandidat je pojasnil, da je bilo vse po črki zakona, saj je imel pravico do prejemanja nadomestila tri mesece. Povedal je, da je razmišljal o zaposlitvi na filozofski fakulteti, ker pa do konca trimesečnega roka, torej do 10. oktobra, s to zaposlitvijo ni bilo nič, se je 11. oktobra zaposlil v ženinem podjetju Korpus.

Podjetje Korpus je sicer Pelko ustanovil leta 2000, ko je leta 2008 postal državni sekretar, pa ga je lastniško in kot direktor predal soprogi. Podatki protikorupcijske komisije pa kažejo, da je podjetje razmeroma veliko poslovalo z javnim sektorjem. Med drugim je Korpus 60 tisoč evrov zaslužil z ministrstvom za kulturo. Brezplačnik se sprašuje, kako je podjetje bivšega državnega sekretarja za kulturo poslovalo s kulturnim ministrstvom? Pelko odgovarja, da so posle opravili preden je postal državni sekretar, in sicer v času, ko je bila kulturna ministrica Andreja Rihter.