"Slovenija je v krču, kriza je velika, tako na področju financ kot v birokraciji in v negativizmu. V tem mi prinašamo spremembo. Slovenija ne more imeti razvoja brez zdravega gospodarstva," je dejal.

Poudarja, da bo treba usposobiti gospodarstvo, pri čemer "ne moremo pozabiti vrhunskih podjetij, nosilcev razvoja na Primorskem, kot so Luka Koper, Intereuropa, Casino Portorož, Hit nova Gorica, Istrabenz".

Janković meni, da je Luka Koper pri tem razvoju eno ključnih podjetij. Izpostavil tudi je pomen tretje razvojne osi, ki je po njegovih besedah nujna. Zagon gospodarstva Janković vidi tudi v davčnih olajšavah na vse investicije, ki prinašajo nova delovna mesta in dodano vrednost.

Zagovarja enotno koprsko občino

Omenil je tudi pomen sprejetja interventnega zakona, ta bo po njegovih besedah zagotovil, da se plače in pokojnine ne bodo nižale. Poleg tega Janković zagovarja enotno Mestno občino Koper, saj meni, da je občin preveč.

Predsednik stranke je nato predstavil primorske kandidate na svoji listi, med njimi sedanjega podžupana občine Piran in podjetnika Gašpar Gašparja Mišiča, ki bo kandidiral v volilnih okrajih Piran in Koper mesto, zdravnico Lejlo Hercegovac, ki bo kandidirala v Izoli, absolventko višje poslovne šole v Kopru Tino Komel, ki bo kandidirala na koprskem podeželju.

Diplomant glasbenega konzervatorija v Trstu in absolvent koprske fakultete za management Aljoša Jerič bo kandidiral na Krasu, magistrica znanosti Damijana Hrabar v Ilirski Bistrici, ekonomist Jerko Čehovin pa v Postojni. Sicer pa se je Janković danes v Sremiču udeležil tudi predstavitve Renate Brunskule, ki kandidira za poslanko na njegovi listi.