Letos je sicer Nadškofijska karitas Maribor prejela kar 1156 prošenj za finančno pomoč pri plačilu elektrike, najemnin in ogrevanj, rešila pa jih je 923. Pomoč v hrani je prejelo 1137 prosilcev, skupna vrednost finančne pomoči v prvih devetih mesecih letos pa znaša skoraj 420.000 evrov.

Prav tako je omenjena karitas letos zbrala in delno razdelila že 22 ton ozimnice. V Nadškofijski karitas Maribor ocenjujejo, da bo do konca leta število prošenj na vseh področjih, še posebej zaradi uveljavljanja nove zakonodaje na področju socialnega varstva, naraščalo.

V okviru tedna Karitas od 21. do 27. novembra bo 26. novembra potekalo romanje karitasovih sodelavcev na Ponikvo pri Šentjurju, kjer so bodo zbrali prostovoljci iz vse Slovenije. To romanje, na katerem pričakujejo med 1500 in 2000 sodelavcev karitasa, pomeni tudi začetek Slomškovega leta.

Romanje bodo sklenili z že 21. tradicionalnim dobrodelnim koncertom Klic dobrote za družine v stiski. Organizatorja koncerta sta Slovenska Karitas in RTV Slovenija. Koncert bo neposredno prenašal tudi Radio Ognjišče. Na lanskem koncertu je bilo zbranih 131.000 evrov, ki jih je karitas potem namenila 18.318 družinam iz cele Slovenije.