Interventni zakon, tako je presodila vlada pred časom, je potreben zato, da bi dodatno odvrnili strah finančnih trgov, da Slovenija ne obvladuje svojih stroškov, je v Ljubljani spomnil predsednik vlade, ki opravlja tekoče posle, in predsednik SD Borut Pahor.  Po njegovih besedah je interventni zakon tako kot nekateri drugi, "pa ne le pri nas, temveč povsod v EU, posegel tudi v pridobljene pravice. Toda na nek način, za katerega smo presodili, da je pošten in do neke mere pravičen".

Preberite še: Pahorjevi SD se ratingi zvišujejo.

Interventni zakon so zavrnili tisti, ki prav danes ponujajo svojo različico interventnega zakona, zavedajoč se, da so verjetno ravnali neodgovorno, poudarja predsednik SD. Vse to, "poleg zavrnitve zakonov na referendumu", mu daje vedeti, da SD "ni popolna stranka, smo pa najboljša stranka". "Nismo brez napak, ampak se poskušamo iz njih nekaj naučiti in jih ne ponavljati. Smo stranka, ki se je v treh letih izbrusila v izredno subtilno in odgovorno politično silo, ki ji ljudje lahko zaupajo," ocenjuje Pahor.

Kot še pravi, razume, da v teh časih nobena stranka, ki želi, da se stvari premaknejo naprej v korist skupnosti, ne more žeti velikega odobravanja. Toda ravno to po mnenju Pahorja SD loči od večine njihovih tekmecev: "Da nas ni strah ljudem povedati, kaj je potrebno, da gremo naprej, ker obstaja možnost, da se gre tudi nazaj."

"Na minulih volitvah smo bili pričakovano prijetno presenečenje, letos bomo nepričakovano prijetno presenečenje", še napoveduje Pahor. SDS je namreč v parlamentarno proceduro vložila predlog zakona o začasnem znižanju plač funkcionarjev, s katerim predlagajo desetodstotno znižanje funkcionarskih plač.