Žerjav je poleg omenjenega ukrepa kot osrednje točke omenil ukrepe za gospodarski razvoj, zniževanje stroškov v javni upravi ter boj za pravno državo, v kateri bodo vsi državljani enaki pred zakonom. Da danes temu ni tako, je ponazoril s primeroma Čista lopata in Baričević, SLS pa v ta namen predlaga odvzem trajnega sodniškega mandata, s katerim pa ne želijo vplivati na neodvisnost, pač pa na večjo učinkovitost sodstva.

Stranka se bo v naslednjem mandatu zavzela tudi za večjo prehransko samooskrbo Slovenije. "Danes imamo domače hrane dovolj le za zajtrk, zato bomo naredili vse, da je bo ob koncu prihajajočega mandata dovolj vsaj še za kosilo. Za večerjo pa se bomo borili v naslednjem mandatu," je razmere ponazoril prvi mož SLS. Zanj je to strateško vprašanje, ki poleg ostalega lahko zagotovi tudi veliko število novih delovnih mest.

Žerjava je konec tedna zmotil obisk Zorana Jankovića v Prekmurju, kamor je ta po njegovih besedah prišel ljudem povedati, da so si za razvojni zaostanek krivi predvsem sami. Žerjav se sprašuje, kdo je kriv za to, da Lendava nima rafinerije, da je praktično propadla živilska industrija in da je propadel potrošnik.

V 8. volilni enoti, ki obsega ptujsko-ormoško območje in celotno Pomurje, se bo za poslanska mesta potegovalo devet kandidatov. Poleg Žerjava in "družinske zdravnice leta 2011" Valerije Šaško, ki bosta kandidirala v dveh okrajih, bosta med drugim na listi SLS sodelovala aktualni poslanec Franc Pukšič, ki se bo tako po dolgih letih morda moral posloviti od županskega položaja v Destrniku ter še en župan in podjetnik Miran Vuk iz Zavrča.