Janković se je s kandidati in kandidatkami svoje stranke s tega območja srečal s predsednikom Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (OZS) Štefanom Pavlinjekom in predsednikom območne obrtno-podjetniške zbornice Murska Sobota Vladom Mandičem, z lokalnimi podjetniki ter obiskovalci spletne strani stranke.

"To, kar sem slišal, le potrjuje moje teze: treba je vpeljati davčne olajšave za vse nove investicije, ki prinašajo dodano vrednost in delovna mesta, državna dela in nove investicije, ker moramo zagnati gospodarstvo, predvsem pa moramo dati možnost domačim ljudem, da pokažejo svoje sposobnosti," je po srečanju povedal Janković.

Intervju z Jankovićem iz Objektiva: Delu čast in oblast zame ni parola, to živim

Krivda, da Prekmurju ne gre dobro, je po njegovem mnenju tako na strani države, saj je bil zakon o Pomurju dober, vendar je bila slaba njegova implementacija, kot tudi na strani domačinov, ker niso izkoristili svojih prednosti, saj imajo uspešne dejavnosti.

Janković je znova poudaril, da zagovarja nacionalni interes, pri čemer je kot zgled navedel Krko, kjer ima država 27-odstoten delež, ki ga po njegovih besedah ne sme prodati. Pomemben je uspešen direktor, pri tem pa lastnina ni pomembna. Banke imajo slaba vodstva, problem Slovenije pa je po Jankovićevem mnenju tudi v tem, da smo premalo prepoznavni.

Moteča nelojalna konkurenca

Pavlinjek je Jankoviću predal spisek predlogov oziroma prednostnih nalog obrtnikov in podjetnikov, ki jim mora nova vlada takoj izvesti. Obrtnike in podjetnike po njegovih besedah zelo moti nelojalna konkurenca, saj po eni strani k nam prihaja poceni delovna sila iz Madžarske in drugih vzhodnih držav, po drugi strani pa so sami zelo težko konkurenčni v Avstriji, saj ta ščiti svoje delodajalce.

Mandič je zakon o pomoči pomurski regiji ocenil kot dober, saj je pomagal podjetnikom, a hkrati je obžaloval, da je v drugem delu dobil tako slab prizvok, denar pa je začel odtekati iz pokrajine.