Daleč za prvo trojico je na četrtem mestu SD Boruta Pahorja s 5,4 odstotka glasov. Presenetljivo je po pisanju Dela na petem mestu s 3,4 odstotka stranka SMS - Zeleni, ki jo vodi Darko Krajnc. Sledi DeSUS Karla Erjavca, ki mu je svoj glas prisodilo 2,9 odstotka anketiranih. Po 2,1 odstotka glasov sta dobila Nova Slovenija in Stranka za trajnostni razvoj - TRS. Za Jelinčičevo SNS se je izreklo 1,7 odstotka, za LDS 1,5 odstotka in za SLS 1,2 odstotka vprašanih. Na koncu seznama sta Zares z 0,2 odstotka in Gibanje za Slovenijo z 0,1 odstotka glasov.

Vox populi: Janševa SDS nekoliko povečala prednost pred Virantovo in Jankovićevo listo

Da ne bi volili nobene od navedenih strank, je odgovorilo 1,2 odstotka anketiranih, da se sploh ne nameravajo udeležiti volitev, pa 6,3 odstotka. Z ne vem je na vprašanje, koga bi volili, odgovorilo 20,4 odstotka vprašanih. Lista Virant, SDS in Pozitivna Slovenija so v igri za prevzem vodilne vloge po volitvah. Zanesljiv vstop v parlament, čeprav z majhnim številom poslancev, Delo napoveduje le še SD. Vse druge stranke morda ne bodo dosegle parlamentarnega praga. Kar osem strank je namreč dobilo manj kot tri odstotke glasov. Večina med njimi so sedanje parlamentarne stranke, take, ki so bile v preteklosti med vodilnimi, denimo SNS, LDS, SLS in Zares.

Tiste anketirance, ki se niso opredelili, so v anketi vprašali še, katera stranka jim je najbližja. Seštevek prvih in drugih glasov ni bistveno spremenil razmerja med strankami. Tako je Virantova lista v seštevku dobila 20,8 odstotka, SDS 18,6 odstotka in Pozitivna Slovenija 16,5 odstotka glasov, Zares pa, denimo, še vedno zgolj 0,4 odstotka. V Delu Stik so naredili tudi izračun, ki upošteva samo opredeljene glasove. Ta izračun pokaže, kakšen bi utegnil biti izid volitev, kjer štejejo samo tisti, ki pridejo na volitve in oddajo svoj glas. Po teh podatkih bi se v parlament uvrstilo šest strank: Lista Virant (26 odstotkov), SDS (24 odstotkov), Pozitivna Slovenija (21 odstotkov), SD (osem odstotkov), SMS - Zeleni in DeSUS (oba po štiri odstotke). Preostale stranke so dobile manj kot štiri odstotke, kolikor znaša parlamentarni prag.