Predsednik SLS, ki bo sicer kandidiral v Lendavi in Murski Soboti, je izpostavil še nestrinjanje s trditvami, da pri finančnih transakcijah v davčne oaze "ni nobenega problema". Po njegovem gredo namreč gospodarske družbe v tujino zaradi trga, cenejše delovne sile in, ker v Sloveniji ne dobijo pravočasnega gradbenega dovoljenja. "V teh primerih davki najbrž končajo v Sloveniji. S tem nimam problema, imam pa problem s tistimi, ki se gredo davčne transakcije v davčnih oazah dejansko zato, da v Sloveniji ne bi plačali davkov," je opozoril.

O zakonu o gospodarskih družbah je med drugim dejal, da je bil zakon v državnozborsko proceduro vložen 11. marca in od takrat v DZ intenzivno iščejo "rešitev za svinjarije, ki so se dogajale v slovenskem gospodarstvu". Ob tem dodaja, da je takrat "pogrešal marsikoga", denimo ministrstvi za gospodarstvo in pravosodje. "Namesto, da so pisali razloge, zakaj predlog ni dober, bi naj napisali predloge za rešitev, ki bi bila morda boljša od te," je navedel. Kot pravi, ne prenaša odgovornosti nikogar, vendar je to, kar se dogaja v slovenskem gospodarstvu, treba preprečiti.

Kljub temu, da se je kolegij predsednika DZ danes odločil, da na izredni seji ne bo obravnaval interventnega zakona, pa je Žerjav povedal, da stranka SLS podpira interventni zakon v kateri koli obliki - ali predlaganega od poslancev ali vlade, če bi se našlo soglasje vseh socialnih partnerjev in dosegel dogovor med vsemi političnimi strankami.

Za nov mandat se sicer potegujejo vsi sedanji poslanci SLS, danes predstavljeni kandidati v 3. in 4. volilni enoti pa so med drugim nekdanji direktor urada za verske skupnosti Drago Čepar, nekdanji veleposlanik RS pri Ovse na Dunaju Stanislav Raščan, nekdanji direktor RTV Slovenija Janez Čadež in župan občine Litija Franci Rokavec.