Na listi SDS bo poleg prvaka Janeza Janše kandidiralo 17 sedanjih poslancev in večina strankinih ministrov v času Janševe vlade. Tako bosta v Ljubljani Vič-Rudnik kandidirala Dimitrij Rupel in Dragutin Mate, v enem od šišenskih okrajev Žiga Turk, Janez Janša ostaja zvest svojim volilcem v Grosuplju. V Velenju se bo za vstop v parlament potegovala nekdanja zdravstvena ministrica Zofija Mazej Kukovič, v Brežicah Janšev gospodarski minister Andrej Vizjak, v petem mariborskem okraju pa nekdanji šolski minister in sedanji evropski poslanec Milan Zver. Janšev pravni zastopnik v zadevi Patria Franci Matoz bo kandidiral v okrožju Ljubljana Bežigrad, pevka Elda Viler v volilnem okrožju Ljubljana Šiška, nekdanji televizijski voditelj Stojan Auer pa v sedmem mariborskem okraju.

Na Jankovićevi listi šest sedanjih poslancev

Med bolj znanimi kandidati Jankovićeve stranke (Janković bo kandidiral v ljubljanskih Rudniku in centru) je šest poslancev, ki so prestopili iz drugih strank, in sicer Alojz Potočnik (Kranj), Melita Župevc (Ljubljana Moste-Polje), Renata Brunskole (Metlika), Alojz Posedel (Žalec), Matjaž Zanoškar (Slovenj Gradec) in Janja Klasinc (Ljubljana Šiška). V Trbovljah bo na Jankovićevi listi poskušala priti v parlament nekdanja poslanka SNS in nato Lipe Barbara Žgajner Tavš. Prav tako se bo pod znamko Pozitivne Slovenije v volilno tekmo podala cela vrsta imen iz športnega sveta: Marta Bon, Peter Vilfan, Špela Pretnar, Alenka Bikar, Britta Bilač.

Na listi Virantove stranke je iz vrst resetatorjev poleg Gregorja Viranta (Domžale) še ekonomist Janez Šušteršič (Koper), kljub napovedi, da ne bo kandidiral, pa si je nekdanji minister za promet Marko Pavliha premislil in bo nagovarjal volilce v Šentjurju pri Celju. Nekdanji direktor urada za varstvo konkurence Jani Soršak bo kandidiral v Mariboru, nekdanji direktor Mure Bojan Starman v Škofji Loki, nekdanja strokovna direktorica UKC Ljubljana Saša Markovič v volilnem okrožju Ljubljana center in murskosoboški župan Anton Štihec v domačem okraju.

Prvak SD in premier Borut Pahor bo ponovno nagovarjal volilce v Novi Gorici. V tokratni volilni tekmi so se mu pridružili tudi nekateri ministri, ki sicer niso člani stranke: Boštjan Žekš (Ljubljana Moste-Polje), Dejan Židan (Murska Sobota in Gornja Radgona), Ljubica Jelušič (Sežana) in Ivan Svetlik (Slovenj Gradec). Nekdanji šef specialne brigade Zlatko Halilovič se bo na listi SD pomeril na Ravnah na Koroškem.

Erjavec kljub neuspehu zvest Žalcu

V LDS je predsednica stranke Katarina Kresal, ki bo kandidirala v Ljubljani Šiška, izpostavila tako kandidaturo starih kot tudi novih obrazov. Na listi bodo tudi tokrat prvi predsednik LDS Jožef Školč (Ljubljana center), dolgoletni poslanec Anton Anderlič (Ljubljana Šiška) in direktor urada za verske skupnosti Aleš Gulič (Trbovlje). Prav tako bo kandidiral pravosodni minister Aleš Zalar (Ljubljana Bežigrad) in psihiater Slavko Ziherl (Ribnica in Ljubljana Moste-Polje), nekdanji prvi kriminalist v državi Aleksander Jevšek se bo pomeril v Murski Soboti, ravnatelj osnovne šole Prule Dušan Merc pa v Ljubljani (Vič-Rudnik).

Na listi DeSUS poleg predsednika stranke Karla Erjavca, ki bo, tako kot na prejšnjih volitvah (tedaj neuspešno), kandidiral v Žalcu, najdemo tri strankine poslance - Joška Godca, Franca Juršo in Antona Urha. Pridružila se jim je tudi nekdanja poslanka SD Julijana Bizjak Mlakar in nekdanji župan Pirana Tomaž Gantar, med gospodarstveniki kandidira nekdanji generalni direktor Telekoma Adolf Zupan. V SNS stavijo na prvaka stranke Zmaga Jelinčiča, ki bo kandidiral v Slovenj Gradcu in v Radljah ob Dravi, Bogdan Barovič pa bo kandidat v Trbovljah. Tudi prvak SLS Radovan Žerjav in njihov nov obraz, nekdanji direktor TEŠ Uroš Rotnik, bosta kandidirala v dveh okrajih (prvi v Lendavi in Murski Soboti in drugi v obeh velenjskih okrajih).

Darko Nikolovski bo pel Zares

Na listi Zares kandidirajo trije bivši ministri. Gregor Golobič si je izbral Drnovškov rojstni kraj Zagorje ob Savi, Darja Radić Jesenice in Kranj, Majda Širca pa Ljubljano Šiška. Od poslancev se za še en mandat poteguje nekdanji predsednik parlamenta Pavel Gantar (v Ljubljani na Viču in v centru), podpredsednik stranke Franco Juri (Koper in Izola), Franci Kek (Novo mesto) in Tadej Slapnik (Slovenske Konjice). Na listi Zares najdemo tudi glasbenika Darka Nikolovskega, pisatelja Frančka Rudolfa...

Predsednica NSi Ljudmila Novak bo kandidirala v Domžalah in v Ribnici. Prav tako se bodo na listi NSi za vstop v parlament potegovali nekdanji poslanci Mojca Kucler Dolinar, Martin Mikolič, Anton Kokalj in Jožef Horvat, pa direktorica veterinarske uprave Vida Čadonič Špelič, nekdanji direktor založbe Mladinska knjiga Milan Matos.

Predsednik stranke TRS Matjaž Hanžek bo kandidiral v Slovenj Gradcu, podpredsednica stranke Hermina Krt v Kranju, predsednica gibanja TRS Manca Košir pa v Mariboru. Na listi SMS-Zeleni poleg predsednika Darka Krajnca najdemo tudi predsednika državnega sveta Blaža Kavčiča, nekdanjega okoljskega ministra Miho Jazbinška in pevca Vilija Resnika.

Da bo stranki uspelo priti v parlament, upa tudi predsednik Demokratične stranke dela Franc Žnidaršič, ki bo kandidiral v Trebnjem. Na njegovi listi bosta tudi igralka Violeta Tomič in glasbenik Goran Breščanski.