Stranka bo imela po besedah Erjavca kandidate v vseh 88 volilnih okrajih. Pri tem je lista glede na volitve leta 2008 precej pomlajena, kar po besedah Erjavca kaže na to, da ima DeSUS potencial tudi med mladimi.

Na listi je 37 žensk, kar predstavlja 42 odstotkov vseh kandidatov na listi. Tolikšno število žensk je za Erjavca lep rezultat, ki "kaže na to, da dajemo posebno pozornost delovanju žensk v politiki".

Med vidnejšimi imeni na listi najdemo tri strankine poslance - Joška Godca, Franca Juršo in Antona Urha. Na listi je tudi nekdanja poslanka SD Julijana Bizjak Mlakar, pa tudi nekdanji župani Pirana, Vrhnike in Slovenske Bistrice - Tomaž Gantar, Marjan Rihar in Irena Majcen. Med gospodarstveniki so na listi med drugim lastnik televizije RTS Janez Ujčič in nekdanji generalni direktor Telekoma Slovenije Adolf Zupan.

Na današnjem srečanju s kandidati je stranka po besedah Erjavca analizirala trenutni politični položaj in se dogovorila, kako se bo lotila bližajočih se volitev. Bolj natančno so obravnavali tudi program stranke. Ob tem je Erjavec na novinarski konferenci po srečanju izpostavil, da je DeSUS ta trenutek edina prava socialna stranka v Sloveniji, ki predstavlja ljudi.

Desus je danes ustanovil tudi Svet mladih

V stranki se po besedah njenega predsednika zavedajo, da je kriza huda, zato v programu veliko pozornosti posvečajo gospodarstvu in vprašanju, kako do novih delovnih mest.

Glede reform, predvsem pokojninske, v stranki po besedah Erjavca menijo, da so potrebne, vendar nas "te reforme ne bodo popeljale iz krize". "Slovenija je namreč padla v težave, ker ima premalo delovnih mest in ker ustvarja premalo dodane vrednosti," je dejal.

Napovedal je, da bo stranka, če bo imela to možnost, po volitvah zahtevala revizijo gradnje šestega bloka Termoelektrarne Šoštanj. V stranki tudi nasprotujejo prodaji državnega premoženja. Pri tem rešitev vidijo v tem, da se državne deleže v podjetjih zastavi kot jamstvo za financiranje dobrih gospodarskih programov.

Glede sklepanj koalicij po volitvah pa je Erjavec dejal, da njihov cilj ni na vsak način priti v koalicijo, ampak jih zanima predvsem to, kako zaščititi upokojence in kako v državo uvesti več pravne države.

Stranka je danes ustanovila tudi Svet mladih, katerega predsednica je Nikolina Rozman. Stranka ima namreč več kot sto članov, ki so mlajši od 25 let.