Raziskovalka identitetnih politik Metka Mencin Čeplak s Fakultete za družbene vede v Ljubljani je opozorila na nekatere prispevke v znanstvenih revijah, ki so diskriminatorni do istospolno usmerjenih. Avtorji pa svoje nestrinjanje in predsodke do istospolnih skrivajo pod krinko domnevno znanstvenega pristopa, je poudarila.

"Najbolj problematično je, da svoje nasprotovanje in predsodke skrivajo za znanstvenostjo," je dejala.

Po besedah aktivista za pravice istospolno usmerjenih Mitje Blažiča je tudi zdajšnja, kompromisna različica družinskega zakonika posledica tega, da znotraj progresivnih levih strank, ki so zakonik podpirale, ni bilo dovolj volje, da bi bil zakonik s prvotno vsebino sprejet v celoti. "Kompromisni predlog je nastal zaradi nelagodja na levici," je menil.

Solastnica ljubljanskega lokala Cafe Open Barbara Rajgelj pa je izpostavila problem s pravno stroko, ki je v Sloveniji po njeni oceni "zelo neangažirana". "Pravo je ves čas v faznem zamiku," je poudarila.

Drugi seminar AntiFa, ki jih običajno priredijo na Fakulteti za družbene vede, so danes organizirali pred Ljubljansko borzo. Tu protestniki opozarjajo na nasilje finančnega kapitalizma, čez dan pa se zbirajo na različnih delavnicah in skupščinah.