Interaktivni del programa, ki je letos potekal po geslom Najdi svojo pot v svet, se je odvijal predvsem na delavnicah, kjer so udeleženci lahko pridobili praktična znanja glede pisanja življenjepisa, priprave na zaposlitveni razgovor, samozaposlitve in motivacije. Barbara Spreizer iz Kariernega centra FDV Univerze v Ljubljani je navzočim svetovala, naj vlagajo v svoj razvoj, naj se vključujejo v obštudijske dejavnosti in udeležujejo delavnic javnega nastopanja.

Poznavalec problematike zaposlovanja s Centra za proučevanje organizacij in človeških virov na FDV Anton Kramberger je izpostavil potrebo po bolj individualiziranem trgu dela. "Plansko načrtovanje, torej vpisovanje študentov glede na število delovnih mest, ne deluje," je dejal Kramberger. Ob tem je dodal, da si mora vsak sam izbrati smer študija in se po diplomi odločiti, kaj bo počel, pri tem pa biti aktiven. Kot je še povedal, se bo moral kljub vsemu del razbremenitev, poleg iznajdljivosti posameznikov, zgoditi še drugje, verjetno na strukturni in politični ravni.

Navdušenje nad aktivnostjo študentov

Sandi Meke z zavoda za zaposlovanje in nekdanji študent FDV je izrazil navdušenje nad aktivnostjo sedanjih študentov FDV. Ob tem je izpostavil dejstvo, da se študenti FDV dobro zaposlujejo glede na ostale fakultete, in razblinil mit o slabem zaposlovanju študentov FDV. To je potrdil tudi prodekan za odnose z javnostmi in razvoj FDV Klement Podnar. Po njegovih besedah se je ugled FDV blatil načrtno.

Tokratni dogodek je imel še poseben pomen, saj je bil organiziran v sklopu jubilejnega praznovanja 50-letnice FDV. Obenem predstavlja največji in najobsežnejši projekt in je namenjen vsem študentom FDV. Zaposlitveni most so sicer organizirali študentje različnih študijskih smeri FDV, v sodelovanju s kariernim centrom, študentskimi društvi, Študentskim svetom, Študentskim klubom in Študentsko organizacijo FDV, so še sporočili s fakultete.