Zakaj ga njegova stranka ni uvrstila na kandidatno listo, Juriju po lastnih besedah še vedno ni znano. Povedal  je le, da je imel do sedaj glavnega tajnika SD Uroša Jauševca za prijatelja. "Letos je Pozitivna Slovenija boljša izbira," je svojo podporo stranki Zorana Jankovića utemeljil dosedanji poslanec iz Kopra.

Kot je pojasnil za STA, je razmišljal o nastopu na volitvah predvsem zato, da bi svojemu kraju zagotovili dve pomembni zadevi: da zaustavijo prenovljene težnje - tudi znotraj SD - za postavitev plinskega terminala v Luki Koper ter da na osnovi dogovora z Ankaranom zagotovijo enotno Mestno občino Koper.

Možnost za to je videl le v eni alternativi, ki je po njegovih besedah danes najbolj kredibilna v Sloveniji, zato se je pogovarjal s Pozitivno Slovenijo. Slednja ima namreč po njegovi oceni največ možnosti, da bo lahko uresničevala socialdemokratska načela, ki so tudi njegova načela.

Boruta Pahorja bi zamenjal

Juri upa, da se bodo Socialni demokrati vrnili na mesto najmočnejše stranke na levici, vendar bo za to po njegovem potrebno zamenjati vodstvo stranke. Pri tem je pripravljen pomagati tudi sam, ali to pomeni, da se bo potegoval za mesto predsednika stranke, ni povedal.

O tem, kaj bo počel po preteku poslanske funkcije, še ni razmišljal, po njegovih besedah je to stvar naslednjih dni oziroma tednov.