Prijavijo se lahko nezaposleni dijaki in dijakinje ter študenti in študentke starši, ki izpolnjujejo pogoje članstva za študijsko leto 2011/12 in so postali člani KŠK pred 1. oktobrom letos. Stalno prebivališče morajo imeti v Kranju, Šenčurju, Cerkljah na Gorenjskem, Naklem, Preddvoru ali občini Jezersko, njihovi otroci pa so bili rojeni od 1. januarja 2001 dalje, so zapisali v razpisu. Kot dodajajo, se lahko na razpis prijavijo tudi nosečnice.

Zaradi sprotne evidence prijav kandidatov bodo delni rezultati razpisa znani v začetku decembra, točni pa teden dni pozneje, ko se izteče osemdnevni rok za dopolnitev nepopolnih prijav.

V preteklih letih je KŠK z donatorji v obliki darilnih bonov pomagal že več kot 350 mladim družinam (zadnja leta približno 50 na leto), tudi v tem študijskem letu pa nameravajo mladim mamicam skupno razdeliti približno 10.000 evrov. Na zaključni prireditvi z zabavnim programom, ki bo organizirana na materinski dan, bodo staršem z enim otrokom podarili bon v vrednosti 100 evrov, z dvema otrokoma 150 evrov in s tremi 175 evrov.

V klubu poleg bonov mladim družinam razdelijo tudi praktična darila, zanje organizirajo srečanje z dedkom Mrazom ter jih povabijo na brezplačen izlet v živalski vrt. V okviru razpisa Mlade mamice 2010/2011 so mladim mamicam z dojenčki prvič pripravili tudi brezplačno vadbo razgibavanja, letos pa se bodo za to možnost odločili, če bo med mamicami dovolj zanimanja, je pojasnila Mojca Jagodic iz KŠK.