Finančna in politična diskriminacija, ki se izvaja, je v korist tistim na oblasti, gre pa tako za levo kot desno politično opcijo, je na današnji novinarski konferenci dejala predsednica Stranke enakih možnosti Slovenije (Sem-Si) Elena Pečarič.

"Gre za to, da se izniči konkurenca in da ne pridejo v javnost nove alternativne ideje in pobude, ki bi prinesle svež zrak v zatohlo Slovenijo," opozarja. "Žal to tudi na teh volitvah očitno ne bo možno," je poudarila.

Kot je napovedal Gojko Stanič, bodo pozvali vse zunajparlamentarne stranke k oblikovanju skupne zahteve, da jim nacionalna TV Slovenija omogoči vsaj 30 minut časa za predstavitev programov. "Zdaj gre za zlorabo javne televizije," je menil Stanič. "Govoriti o demokraciji v taki situaciji nima smisla," je dejal.

V stranki opozarjajo, da se na podlagi veljavne zakonodaje o financiranju političnih strank ne financira tistih političnih strank, ki na volitvah ne zberejo enako ali več kot en odstotek glasov. Številne stranke so na tak način razvojno onemogočene, poudarjajo.

Zakaj imajo eni glasovi volivcev priznano sorazmerno finančno težo, drugi glasovi pa prav nikakršne, se sprašujejo avtorji knjige Mala dežela velike diskriminacije iz leta 2007, ki ji je spremno besedo napisala Pečaričeva.