Ljubljanski zavod Mladi zmaji pripravlja pester počitniški program. Mladi iz Ljubljane in okolice bodo tako lahko izbirali med jesenskim taborom v majhni vasici Zazid nad Črnim Kalom (od ponedeljka do petka), nočnim opazovanjem zvezd in lune na Kureščku z Astronomskim društvom Labod (sreda), kopanjem v enem od ljubljanskih kopališč (četrtek), in delavnico unikatnih majic v sodelovanju z Mednarodnim grafičnim likovnim centrom v Tivoliju (petek).

Pred dnevom spomina na mrtve slovesnosti in gneča

V času krompirjevih počitnic na Ljubljanskem gradu organizirajo dnevno varstvo otrok, v okviru katerega bodo otroci spoznavali zgodovino in zanimivosti gradu ter njegove okolice. Skozi branje legend, delavnic, kreativnega razmišljanja in igro bodo na zabaven način svoj prosti čas preživeli aktivno, poučno in ustvarjalno, so obljubili organizatorji.

V Zvezi prijateljev mladine Maribor pripravljajo program z likovnimi ustvarjalnimi delavnicami, gibalnimi delavnicami ter igro in druženjem "po angleško". Manjkal ne bo niti kostanjev piknik in jesenski sredin izlet. Tokrat bodo hranili živali, kuhali čaje in pekli rogljičke na eko kmetiji ter se namakali v enem od termalnih zdravilišč.

Mestna občina Celje pa je skupaj s Športno zvezo Celje ter v sodelovanju z nekaterimi drugimi izvajalci športnih aktivnosti pripravila program različnih športnih aktivnosti, ki bodo v času jesenskih šolskih počitnic na voljo celjskim otrokom, osnovnošolski in srednješolski mladini kot tudi študentom. Program bo letos potekal štiri dni, vanj pa so vključene aktivnosti v plavanju, drsanju, kegljanju, badmintonu in aerobiki. Uporaba vseh v programu navedenih športnih objektov bo brezplačna.

Na Obali pa bodo med drugim v Ankaranu od nedelje do petka v hotelu Adria Ankaran pripravili program za najmlajše v sodelovanju z Lucienne Lončina. Vsak dan med 10.30 in 12. uro ter med 17. in 18.30 se bodo lahko najmlajši učili rezanja buč za noč čarovnic, obiskovali pa bodo lahko tudi delavnice oblikovanja čarovniških kostumov in se zabavali na pravem čarovniškem plesu.

Na Dolenjskem je novomeška izpostava javnega sklada za kulturne dejavnosti za krompirjeve počitnice pripravila brezplačne počitniške (likovne in pravljične) ustvarjalnice, ki se bodo začele v sredo in bodo potekale do petka v kulturnem centru v Novem mestu.

Tudi v Metliki je tamkajšnje društvo prijateljev mladine za šolarje pripravilo vrsto dejavnosti za čas počitnic: od prostovoljne delavnice voščilnic prek risank, likovnih uric, pravljic do izleta v Ljubljano (četrtek) in ogleda filma kinu.

V OŠ Mokronog pa bo v četrtek in petek počitniška ustvarjalna delavnica Od lutke do predstave, v petek pa še predstava za otroke Pravljica, ki je ušla z drevesa. Podobno bo v Šentrupertu v OŠ dr. Pavla Lunačka, kjer bo dvodnevna počitniška delavnica kreativnega ustvarjanja in gibanja.