SLS bo na slavnostni konvenciji kandidate predstavila ter podpornike stranke iz Slovenije in tujine, ki jim po besedah predsednika Žerjava dajejo novo energijo v predvolilnem času.

Kandidatna lista SLS za predčasne državnozborske volitve temelji na njihovih članicah in članih. V zadnjem trenutku se jim je pridružilo še nekaj županov, na listi pa so tudi nekateri kandidati, ki niso člani stranke.

Vsi pa po besedah predsednika SLS verjamejo, da Slovenija trenutno "za predsednika vlade potrebuje kriznega menedžerja, ki bo imel jasno strategijo in jasne cilje. Predsednika, ki bo brez prtljage, da mu bodo ljudje zaupali in bo vodil državo z zdravo kmečko pametjo", česar je bilo po prepričanju SLS v zadnjem času premalo.

Kot je Žerjav povedal v izjavi za STA, bo v današnjem nagovoru izpostavil tudi ključne točke delovnega načrta SLS za prihodnji mandat. Načrt temelji na spodbuditvi gospodarske rasti, učinkovitem javnem sektorju, vzdržnosti javnih financ, pravni državi, trajnostnem razvoju, samooskrbi v Sloveniji in znanju.

Žerjav verjame, da bo stranka na volitvah ponovila rezultat z minulih lokalnih volitev, torej okoli 10 odstotkov podpore volivcev, ob čemer poudarja, da se v SLS ne bodo preveč ozirali na tekmece. Javnomnenjske raziskave pa bodo po njegovih ocenah realen pokazatelj stanja šele tedaj, ko bodo znani kandidati vseh strank.