Točne cene stanovanj direktorica sklada Jožka Hegler za STA ni želela razkriti, saj je ta, kot je dejala, poslovna skrivnost.

Z informacijo, katera stanovanja bodo kupljena na podlagi 12. septembra letos objavljenega ponovnega javnega povabila k oddaji ponudb za prodajo stanovanj, se je na današnji seji seznanil nadzorni svet sklada. Givo Real ponuja stanovanja v Jurčkovih vilah na Rudniku, Metrokras invest pa stanovanje v soseski Pilon v Podutiku.

Javni stanovanjski sklad MOL (JSS MOL) je z javnim povabilom iskal do 15 novih manjših dvosobnih stanovanj. V nekaterih medijih so bo tem opozarjali, da sklad kupuje stanovanja po 2450 evrov na kvadratni meter brez DDV, medtem ko je ljubljanski župan Zoran Janković trdil, da bo ob koncu njegovega prvega mandata kvadratni meter stanovanja v MOL stal dva tisoč evrov.

Stanovanja obremenjena z bančnimi hipotekami

"Zdaj so na trgu stanovanja, ki so se začela graditi pred leti kot nadstandardna in so tako rekoč vsa obremenjena z bančnimi hipotekami. Za izbris teh banke zahtevajo visoko ceno, torej so glavna ovira pri nižanju cen," je Heglerjeva sredi septembra pojasnila za Žurnal.

Nadzorni svet JSS MOL je sicer danes podal pozitivno mnenje k predlogu rebalansa finančnega načrta sklada za letos, ki ga bodo zdaj posredovali v obravnavo in sprejem Mestnemu svetu MOL.

Soglašal je tudi, da se vseljiva stanovanja v soseski Polje II, Celovški dvori in drugje na območju MOL odda v najem upravičencem, ki so se med dobitnike stanovanja uvrstili glede na doseženo število točk na podlagi 10. septembra letos javno objavljene prednostne liste 14. javnega razpisa. To bodo storili še pred sestavo dokončnega seznama upravičencev na podlagi vloženih pritožb. Pritožnikom, ki bodo s svojo pritožbo uspeli, pa bodo stanovanja dodeljena po rešitvi vseh pritožb in sestavi dokončnega seznama.

Nadzorni svet sklada se je danes seznanil še s potekom 2. javnega razpisa za dodelitev oskrbovanih stanovanj v najem in soglašal z objavo predlagane prednostne liste ter s podaljšanjem in preoblikovanjem javnega razpisa tako, da postane trajne narave in vključuje tudi kasneje pridobljena oskrbovana stanovanja, so še sporočili z JSS MOL.