Virant, ki je tudi član strokovnega sveta stranke SDS, je dejal, da je vedno "mislil s svojo glavo" in da se nikoli ni "čisto identificiral" s SDS, poleg tega tudi nikoli ni bil njen član.

To, kar počne s skupino somišljenikov, je "nekaj popolnoma iskrenega", je povedal in dodal, da so "ocenili, da je to za Slovenijo potrebno" in koristno. Ker je Slovenija v slabem položaju, želijo voljo in znanje vložiti v to, da bi ji šlo bolje. Pri tem pa želijo sodelovati in delati na projektih, ne želijo pa se prepirati, saj jih čaka "veliko dela", je zaključil.

Poleg Viranta so k oblikovanju samostojne liste za kandidaturo na prihajajočih volitvah pristopili še Janez Šušteršič, Rado Pezdir in Marko Pavliha, vendar je ta na socialnem omrežju Twitter že napovedal, da ne bo kandidiral za poslanca. Z oblikovanjem liste, kot pravi Virant, želijo omogočili dodatno ponudbo tistim, ki z obstoječo niso zadovoljni. Na njihovi listi bo predvidoma med 50 in 60 kandidatov, ob čemer dobre kandidate vabijo, da se jim oglasijo. Do 20. oktobra bodo ugotovili, ali jim bo to uspelo, ko bodo slednje predstavili tudi javnosti.

V SDS pa so Virantu danes očitali, da je njegovo ravnanje zahrbtno in nedostojno, saj da je uporabil znanje in infrastrukturo SDS. Ob tem v SDS opozarjajo, da Virant razpolaga tako z oceno stanja kot tudi s celotnim programom SDS ter temelji volilne strategije. Preberite si več ...