»Kar pa vam včeraj nisem pojasnil, je, da podkupovanje po avstrijski kazenski zakonodaji zajema že ponudbo podkupnine. Ali potem res pride do predaje, nam ni treba niti dokazati,« je dejal Vecsey in poudaril, da nekdanji slovenski ministrski predsednik pri njih ni predmet postopka. »Predmet postopka je Riedl in tu zadostuje, če je podkupnino ponudil,« je še pojasnil Vecsey.

Poleg Hansa Wolfganga Riedla in Walterja Wolfa, ki sta tudi v Sloveniji že dobro poznana, so v zvezi z zadevo Patria na Dunaju obtožene še tri osebe. Medtem ko je gospodarski svetovalec Hans Peter W. obtožen le utaje davkov, prek njegovega podjetja v Liechtensteinu so po naročilu Walterja Wolfa tekla nakazila, sta bolj zanimiva ostala dva obtožena.

Wolfgang A. in Wilfried K. sta v preteklosti delala pri podjetju Steyr Daimler Puch Spezialfahrzeug GmbH. To avstrijsko podjetje proizvaja oklepna vozila Pandur, ki so se potegovala za posel na slovenskem razpisu, vendar ga je tedaj dobila finska Patria. Wolfgang A. je za dunajsko podjetje, ki sodi k ameriškemu orožarskemu koncernu General Dynamics, leta 2005 skrbel za stike z javnostjo, Wilfried K. je na spletni strani obrambnega ministrstva ene od evropskih držav naveden kot strokovnjak za oklepna vozila Pandur in sodelavec oddelka za izobraževanje v avstrijskem podjetju. Oba sta skupaj z Riedlom obtožena pridobivanja poslovnih in internih skrivnosti v korist tujine. Pri podjetju Steyr Daimler Puch Spezialfahrzeug GmbH. v obtožnici navedenih obtožb nočejo komentirati, prav tako so do zaključka redakcije ostala brez odgovora vprašanja, naslovljena na centralo koncerna General Dynamics European Land Systems. Obtoženi K. je na telefonski klic sicer odgovoril, vendar zaradi sestanka ni mogel odgovoriti na vprašanja. Za vse obtožene velja do pravnomočne obsodbe domneva nedolžnosti.