Podjedova je na današnji obravnavi Zidarju med drugim prebrala različne predloge tožilstva in odredbe sodišča, tudi za hišne preiskave, prav tako pa tudi zapisnik hišnih preiskav. Hkrati so si na kratko ogledali posnetke tajnega opazovanja obtoženega Boruta Farčnika. Preostalih sedem obtoženih je posnetke že videlo, prav tako tudi poslušalo branje listinske dokumentacije, vendar je bilo treba posnetek ponoviti tudi za Zidarja.

Še pred današnjim prebiranjem listin pa je Podjedova pojasnila, da jo je predsednik ljubljanskega višjega sodišča Jernej Potočar pozval, naj mu posreduje del sodne dokumentacije. Obramba je namreč ponovno zahtevala, naj se kriminalista Roberta Slodeja odveže molčečnosti.

Slodeja je domnevni policijski sodelavec Anton Urbas obtožil, da je želel preganjati Zidarja, a za to ni imel dokazov, zato je od njega zahteval, naj mu pomaga. Ministrstvo za notranje zadeve je Slodeja molčečnosti odvezalo le delno, zato se je med njegovim zaslišanjem zapletalo, saj obramba z njegovimi odgovori ni bila zadovoljna.

Po besedah Podjedove, je ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal Potočarju sporočila, da zahtevi ni ugodila. Ker pa je za odločanje o odvezi molčečnosti pristojen tudi predsednik višjega sodišča, je Potočar Podjedovo zaprosil, naj mu posreduje tiste dela spisa, ki so potrebni za odločanje o odvezi.

Združena glavna obravnava se tako nadaljuje v torek, ko sta kot priči vabljena Darja Brodt in Ivan Bohnec.

V zadevi Čista lopata so Zidar, Farčnik, Hilda Tovšak, Dušan Črnigoj, Tomaž Žibert, Ivan Demšar, Srečko Gabrič in Ivan Kroflič obtoženi sprejemanja in dajanja daril oz. pomoči pri teh kaznivih dejanjih v povezavi z gradnjo letališkega stolpa na Brniku.