Največji imetniki materialnih avtorskih pravic so radijske in televizijske postaje. Kot so zapisali v Sazasu, so prav nekatere od njih velike dolžnice Sazasa iz naslova uporabe glasbenih del. UVK naj bi v odločbi, ki jo je izdal Sazasu, od njega zahteval, da znotraj skupščine združenja glasujejo tudi osebe, ki so imetniki materialnih avtorskih pravic.

"UVK torej v odločbi od Sazasa zahteva, da podeli, na primer radijskim in televizijskim postajam pravico, da odločajo na skupščini. To pomeni, da bodo takšni uporabniki kot imetniki materialnih avtorskih pravic, ker avtorsko glasbo uporabljajo, na skupščini Sazasa odločali o tem, kakšne naj bi bile tarife za glasbena dela. Lahko bi zniževali ceno za uporabo glasbe same sebi, ali se odločili, da se tožbo proti njim samim umakne," Sazas pojasnjuje v sporočilu za javnost.

Po mnenju združenja Sazas je takšna odločitev UVK svojevrsten absurd, ki "kaže na poskus uničenja avtorske zaščite v Sloveniji in na moč kapitala, saj odločba, ki jo je UVK izdal, lahko koristi le velikim in finančno močnim uporabnikom glasbe, kot so na primer radijski in televizijski izdajatelji". Navedeno se po pisanju Sazasa potrjuje tudi v zadnjih javnih razpravah v. d. direktorja UVK Damjana Matičiča o novemu zakonu o medijih, ki mu UVK nasprotuje.