Pred dobrimi tremi tedni je medved blizu Nemilj poškodoval čebelnjak. Očitno zelo sladkosnedi kosmatinec se je po medenem zadovoljstvu oziral tudi pred desetimi dnevi, ko je prav tako v bližini Nemilj prevračal panje. Lovska družina Jošt je pred dnevi opazila poškodbe na avtomatski krmilnici za divje prašiče. V noči na soboto pa se je medved še najbolj približal hišam, saj je poškodoval čebelnjak na Lavtarskem vrhu, zgolj kakih 150 metrov od prve hiše.

Medved na Gorenjskem sicer ni neobičajen gost. Sploh na Jelovici in v hribovju nad Bohinjem jih je vsako leto kar nekaj. Kot predvideva Miran Hafner, jih je bilo lani na Gorenjskem kakih sedem. "Ko medved ne pride v bližino ljudi in ne vstopa v hleve ali kaj podobnega, praviloma ni nevaren. Lahko pa ta medved postane nevaren ali vsaj moteč za okolje, zato bomo na Zavodu za gozdove nanj v prihodnjih tednih še kako pozorni. Glede na poškodbe, ki jih je povzročil, pa lahko ocenim, da gre za manjšega medveda, ki ni težji od stotih kilogramov," je dejal Miran Hafner.

Najverjetneje ne gre za istega medveda, ki je lani poškodoval dve telici v vasi Letenice nasproti Tenetiš, saj se je tisti medved zadrževal bolj v smeri Karavank. "Verjetno je ta, letošnji medved, prezimil nekje na Jelovici in se zdaj pojavlja v bližini prezimovališča," je še ocenil Miran Hafner z Zavoda za gozdove.