Prav tako kot za Škoberneta je bilo sodno zaslišanje odrejeno tudi za ostala dva osumljena vpletenosti v primer podkupovanja, direktorja podjetja Komunala Laško Marjana Salobirja in celjskega podjetnika Esada Ramića, je potrdil tiskovni predstavnik policije Drago Menegalija.

Zaslišanje pri preiskovalnem sodniku se bo nadaljevalo jutri ob 11. uri.

Pred preiskovalnega sodnika so Škoberneta lahko pripeljali po tem, ko je mandatno-volilna komisija državnega zbora sklenila, da mu ne podeli imunitete. To je omogočilo, da se za sodnika lahko odredi pripor in da se zoper njega lahko začne kazenski postopek.

Esad Čehaić potrdil, da je podkupil sodnika Milka Škoberneta

Esad Čehajić je za oddajo Svet na Kanalu A potrdil, da je celjskemu sodniku Milku Škobernetu plačal 9000 evrov za to, da mu je celjsko okrožno sodišče odpravilo pripor. Potrdil je tudi, da sta bila posrednika pri tem njegov znanec Esad Ramić ter "sodnikov sosed". Ob tem Svet navaja, da direktor Komunale Laško Marjan Salobir živi blizu Škoberneta.

Iz sklepov okrožnega sodišča v Celju iz 12. novembra 2010 - predal naj bi jim jih sam Čehaić - pa je razvidno, da je sodni senat, ki mu je predsedoval prav Škoberne, ugodil Čehaićevi prošnji za odpravo pripora. Čehaič je namreč v priporu čakal na sojenje zaradi posredovanja pri prostituciji.

Škoberne je v tistem sklepu navedel, da Čehaić obljublja, da se med nadaljnjim kazenskim postopkom ne bo skrival, odšel neznano kam ali oviral kazenskega postopka, poroča Svet. V oddaji so še navedli, da se je Čehaić, ko bi moral za dve leti v zapor, sedem let skrival v tujini, dokler primer ni zastaral. To je za Svet potrdil tudi sam Čehaić.

Video: Prisluhnite, kaj sta danes o primeru povedala Harij Furlan in Drago Menegalija