Treh milijonov evrov, ki mu jih je nakazal na njegov osebni račun, mu Jure Janković še ni vrnil, je na zaslišanju dejal Pišljar. Prav tako mu ni natančno pojasnil, za kaj bo denar porabil. Na vprašanje, ali je posojen denar povezan z nakupom zemljišč v Ljubljani, je Pišljar odgovoril, da ne ve.

Ob tem je zanikal, da bi ga Jure Janković nagovarjal, naj pristopi h kakšnemu projektu v Ljubljani. Kot je zatrdil, pa najmanj dve leti tudi ni bil v stiku z ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem, Juretovim očetom. Pišljar je sicer že na zaslišanju marca lani pojasnil, da je Mestni občini Ljubljana leta 2007 na županovo pobudo doniral 100.000 evrov za obnovo gradu, in zanikal, da je bila donacija pogoj za uspešnost poslov v Ljubljani.

Danes je zanikal, da bi ga župan Janković kdajkoli povabil na pogovor v zvezi s posojilom omenjenih treh milijonov. Se je pa, kot pravi, o tem posojilu pogovarjal s Klemnom Šešokom iz Taxgroupa, saj je ta zastopal Jureta Jankovića, ko so sestavljali pogodbo za omenjeno izposojo. O pogodbenih rokih za vračilo ni želel govoriti, je pa poudaril, da je na vsa vprašanja na zaslišanju marca lani odgovoril po resnici.

Janković poskrbel za lastno korist, pa tudi za družino in prijatelje

Preiskovalna komisija sicer med drugim preiskuje domnevno sporne prodaje več zemljišč v Ljubljani in spremembe njihove namembnosti v ljubljanskem prostorskem načrtu, s čimer se jim je povečala vrednost. Zato naj bi, kot je danes dejala predsednica komisije Alenka Jeraj (SDS), poskrbel Zoran Janković, ki je tako poskrbel za svojo korist, korist svoje družine in prijateljev. Zato komisija preiskuje tudi projekte, pri katerih naj bi bili povezani družini Janković in Šešok preko svojih podjetij Electa in Taxgroup. Prav tako naj bi po besedah Jerajeve ustanavljali različna podjetja, med drugim naj bi bil Jure Janković tudi lastnik nekega podjetja s sedežem na Cipru. Jerajeva bo zato na zaprtem delu seje predlagala nova zaslišanja.

Komisija je želela danes zaslišati tudi nekdanjega lastnika zemljišča na Smodinovcu Petra Seliškarja, a so v sredo prejeli njegovo opravičilo. Že pred tem je svojo odsotnost danes opravičila Nevenka Jelovčan iz nepremičninske agencije Vaš dom, ki je po poročanju medijev v pismu pojasnila, da naj bi zemljišče na Smodinovcu v imenu Jureta Jankovića kupil Klemen Šešok preko svojega podjetja. Po predlogu prostorskega načrta naj bi to zemljišče postalo zazidljivo, a je bila sprememba pred sprejemom iz načrta umaknjena.

Župan Janković, Klemen Šešok in Aleš Seliškar so pred komisijo že zanikali dogovarjanja glede spremembe namembnosti tega zemljišča. Jure Janković, ki na vprašanja komisije ni želel odgovarjati, pa je bil ta teden zaslišan na sodišču.