Prvi človek medijske hiše Pink Željko Mitrović se je pred dnevi zgrudil zaradi preobremenitve, zato je trenutno v bolnišnici v Nemčiji, kjer kjer so mu diagnosticirali aplastično anemijo.

"Medtem je predal vodenje Pinka določenim ljudem v Beogradu, ti pa so sprejeli ukrepe za nadaljnje poslovanje korporacije. Korporacija se ob odsotnosti Mitrovića sooča z vrsto težav, tako z vodenjem kot s financami, zato so se v Beogradu odločili, da se v Sloveniji do nadaljnjega ukine del razvedrilnega in ves informativni program," je za Dnevnik pojasnil  vir, katerega ime hranimo v uredništvu.

Brez produkcije dokler ne bo drugih rešitev

Da je bil z včerajšnjim dnem do nadaljnjega ukinjen informativni program nam je potrdila tudi tsikovna predstavnica Pink Slovenija Maja Petrović. "Dokler ne dobimo drugačnih programskih in kadrovskih rešitev smo začasno prekinili s produkcijo le-tega," je zapisala.

Sicer je bilo na informativnem programu Pink Slovenija zaposlenih okoli dvajset novinarjev in urednikov, brez službe pa je ostal tudi del režije. "Nekaterim našim sodelavcem so konec decembra meseca potekle pogodbe o zaposlitvi. Tako kot v vsakem drugem podjetju, so tudi na televiziji na začetku zaposleni s preizkusno dobo. Skladno z našimi potrebami in skladno z željami delavcev z nekaterimi nismo nadaljevali sodelovanja," je še zapisala Petrovićeva. Število vseh zaposlenih se na Pink Slovenija po njenih besedah spreminja iz meseca v mesec, giblje pa se med 60 in 80 ljudmi.

"Pink, kot vsaka svetovna komercialna televizija bazira svoj program na željah publike ter smernicah oglaševalcev. Na Pink Si smo poskusno lansirali nekatere oddaje, ki niso prepričale gledalcev in smo jih pač skladno z gledanostjo umaknili iz programa. Večina oddaj je ostala v programu, pripravljamo pa tudi nove, sveže projekte," pravi Petrovićeva, ki o točnih številkah, koliko je bilo do sedaj vloženega v informativni program, še ne more govoriti, ker investicija še ni zaključena. So pa z začetkom oddajanja  zelo zadovoljni, gledanost naj bi rasla iz tedna v teden in izpolnjuje njihova pričakovanja.

Maja ukinitev celotne Pink Slovenija?

Slovenski portal pozareport.si namiguje, da naj bi v Beogradu načrtovali tudi popolno ukinitev slovenske televizije, kar naj bi se zgodilo do maja 2011. Tega naš vir ni želel potrditi, je pa dejal, da je bila "edina res slovenska stvar na tej televiziji informativni program, ki da televiziji tudi kredibilnost. Če televiziji odvzamemo lastno produkcijo, je veliko vprašanje, če lahko preostanek naredi takšno gledanost, da se delovanje televizije izplača."

Kaj o informacijah, da je glavni zagovornik Pink.si v Beogradu prav preobremenjeni Mitrović in da slovenskemu programu grozi ukinitev, pravi Petrovićeva? "To so špekulacije, ki se pojavljajo vse od ustanovitve. Pink Slovenija bo tako kot celotna korporacija Pink Media Group deloval naprej."