Potem ko je tožilka na današnjem naroku na ljubljanskem okrožnem sodišču prebrala ugovor, je zagovornik obtoženega Ivana Zidarja Boštjan Penko dejal, da je obramba "zgrožena nad lahkomiselnim ravnanjem tožilstva", da javnosti razkrije ime tajnega policijskega sodelavca.

Opozoril je, da se ta počuti ogroženega in da se prav zaradi zagotavljanja njegove varnosti obramba ni odločila, da ga konkretno omenja. Dodal je, da je tožilka tako vršila pritisk na tajnega policijskega sodelavca in se vprašal, kdo bo odgovarjal, če se mu kaj zgodi.

Drugi Zidarjev zagovornik Aleksander Čeferin meni, da bo okrožno državno tožilstvo krivo, če se bo tajnemu policijskemu sodelavcu kaj zgodilo. Zdi se mu zanimivo, da "so za ceno ene uspešno zaključene kazenske zadeve pripravljeni tvegati usodo človeka, ker jim je premalo pomemben".

Zagovornik Dušana Črnigoja Gorazd Fišer je zato zahteval, da vsi, ki so bili navzoči v dvorani, imena tajnega policijskega sodelavca ne smejo navajati, predsednica senata Vesna Podjed pa mu je pritrdila. Na vprašanje novinarjev po koncu obravnave, zakaj je razkrila identiteto tajnega policijskega sodelavca, je tožilka dejala, da je glavna obravnava javna in zato ni bilo zakonske podlage, da bi drugače postopala. Ali bi pričakovali kakšno ukrepanje zoper tožilko zaradi razkritja imena, pa je Čeferin po obravnavi dejal, da se ne želi spuščati v ukrepanje državnega tožilstva.

Obramba je na prejšnjem naroku zahtevala izločitev dokazov, tožilke in senata. Tožilstvo je odločilo, da se Podgorelčeve ne bo izločilo, glede sodnice Vesne Podjed pa odločitev še ni znana. Fišer se je zato vprašal, kako lahko danes narok sploh poteka.

Sodnica je zato pojasnila, da se o dokazih še ne morejo opredeljevati, ker je v zahtevo po izločitvi vključena tudi zahteva po izločitvi senata. Tako je sodnica obravnavo prekinila, saj mora predsednica sodišča najprej odločiti glede senata.

Tožilka je sicer v svojem ugovoru predlagala, da se zahteva obrambe v celoti zavrne, saj policija in kriminalist Robert Slodej, ki naj bi po navedbah obrambe nagovoril tajnega policijskega sodelavca, da nemški policiji izda izmišljeno zgodbo o ravnanju Ivana Zidarja, v predkazenskem postopku nista ravnala nezakonito. Po obravnavi je pojasnila, da o vsi dokazi in odredbe pridobljeni zakonito in da gre za pričakovan način obrambe.

Penko pa je ponovil, da vztrajajo, da so dokazi pridobljeni nezakonito, in zato pričakujejo, da bo sodišče odločilo v skladu z zakonom. Odločitev, da bo v zvezi z izločitvijo senata odločala predsednica sodišča, je zanj dober znak.

Možno je, da bo tajni policijski sodelavec tudi pričal, saj je Čeferin po obravnavi pojasnil, da so predlagali tako njegovo zaslišanje, kot zaslišanje Slodeja in nemškega kriminalista, ki je informacije prenesel v Slovenijo. Obenem sta Zidarjeva zagovornika napovedala, da nameravata kot pričo predlagati visokega državnega uradnika, ki je pripravljen potrditi, da je v postopku pridobivanja dokazov prišlo do zlorabe položaja. Kdo je, Čeferin ni povedal, saj da ga ne želijo izpostaviti šikaniranju in pritiskom, ker bo pričal v "napačni zadevi".