Prva seja je prinesla še nekaj zanimivosti. Kranj je edina mestna občina, ki ima kar 11 svetnic oziroma točno tretjino. Ženski pridih naj bi dala tudi podžupanja Nada Mihajlovič (SD), podžupana pa naj bi bila še Bojan Homan (SDS) in Janez Frelih (SNKS), a je to za zdaj še neuradno. Prav tako kot ime novega direktorja uprave.

Sredin prevzem županske verige od Damijana Perneta je novi župan pospremil z besedami zahvale dosedanji oblasti in obljubil sodelovanje z vsemi v prid občanov. Včeraj dopoldne se je zgodil tudi formalni prevzem oblasti, a že na sami seji sveta se je zgodil tudi preizkusni kamen nove koalicije. Predlog izredno pomembne komisije za volitve in imenovanja, ki odloča o vseh kadrovskih zadevah, vedno odraža sestavo vladajoče večine v mestnem svetu. Ker so bile posredovane tri liste (zanje so zbrali podpise med svetniki), je bilo ključno glasovanje. Predlog brez člana liste poraženke volitev Hermine Krt je dal jasno vedeti, da je koalicija oblikovana. "Župan je dejal, da bo ljudski župan. Sestava te komisije kaže, da ni spoštovano osnovno načelo poštenega kadrovanja v komisijo glede na število glasov na volitvah," je ob tem dejal svetnik Zares Igor Velov, Alenka Bratušek (Lista Hermine Krt) pa je opozorila na nedemokratično sestavo komisije, v kateri ni predstavnikov DeSUS, Zares, Liste Hermine Krt, NSi in Mladih za Kranj.

"Sestavo komisije je predlagalo pet svetnikov in ne jaz, glasujmo o vseh treh predlogih," je dejal župan Bogataj po dokaj burnem koncu prve seje. Koalicija je delovala usklajeno in izglasovala predlog komisije, ki je projekcija trenutnih razmerij moči v kranjski politiki. Prvič v zgodovini Kranja po osamosvojitvi bo tako mesto vodila koalicija Pahorjevih in Janševih demokratov. Slednji so najmočnejša svetniška skupina in so bili že del dosedanje vladajoče koalicije. Zadnja formalna ovira je lahko le še uradni podpis koalicijske pogodbe.