Dopolnilni pouk bodo izvajali dvakrat tedensko v šolskih učilnicah v Ljubljani, kasneje pa v prostorih kulturno-pastoralnega centra, ki ga gradijo pri pravoslavni cerkvi v Ljubljani. Do konca tega šolskega leta naj bi s podobnimi projekti začeli tudi v drugih mestih po Sloveniji, kjer za to obstaja interes.

Kot so zapisali v sporočilu za javnost, vodja projekta Petar Damjanić napoveduje nove projekte na tem področju, pri tem pa izpostavlja pripravo vzgojno-izobraževalnih programov za predšolske otroke srbske narodnosti ter možnost učenja srbskega jezika in srbskih običajev, ki bo namenjeno predvsem slovenskim poslovnežem, ki sodelujejo s srbskimi podjetji. V naslednjih mesecih bodo pripravili tudi nekaj projektov s področja kulturnega sodelovanje med Srbijo in Slovenijo.

Projekt dopolnilnega pouka v srbskem jeziku sta podprla tudi ministrstvo za šolstvo in šport ter Mestna občina Ljubljana, so še zapisali v sporočilu za javnost kulturnega centra.

Ob začetku izvajanja dopolnilnega pouka v srbskem jeziku pa bo danes ob 18. uri na osnovni šoli Majde Vrhovnik na Gregorčičevi ulici v Ljubljani potekala otvoritvena slovesnost.