Člani strokovnega sveta so še Andreja Bogataj Krivec iz Obalnega društva za zaščito živali, Franc Janžekovič z mariborske fakultete za naravoslovje in matematiko, Marjan Janžekovič z mariborske fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede, Uroš Kovačič z ljubljanske medicinske fakultete in Jurij Trontelj z ljubljanske fakultete za farmacijo, so danes sporočili z ministrstva.

Kot so pojasnili, članstvo v strokovnem svetu traja štiri leta z možnostjo ponovnega imenovanja. Strokovni svet se sestane najmanj štirikrat letno, predsednik sveta pa lahko za proučevanje in obravnavo posameznih vprašanj povabi tudi druge strokovnjake.

Strokovni svet izvaja naloge v skladu s pravilnikom o strokovnem svetu za zaščito živali: spremlja stanje na področju zaščite živali in predlaga ukrepe, predlaga kriterije za izdajo dovoljenj za poskuse, daje mnenja in predloge pri pripravi predpisov o zaščiti živali ter mnenja in predloge v drugih zadevah, za katere ga zaprosijo državni organi, in opravlja druge svetovalne naloge s področja zaščite živali, so še navedli na ministrstvu.