"Napisan je na kožo enega samega interesenta: Zorana Jankovića in verigo njegovih klientelistično poslovnih interesov, ki stojijo za megalomanskim in finančno nepokritim projektom javno-zasebnega partnerstva v Stožicah." Kot še menijo v SDS, z omenjenim razpisom Lukšič ne krši samo moralnih načel, "temveč neposredno krši zakon o javnem naročanju, ki zahteva nepristranske razpise".

Janković: Ali naj osem milijonov evrov ostane v evropski blagajni?

Janković odgovarja, da v SDS ob tem pozabljajo na to, da je prejšnja vlada Janeza Janše za Stožice predvidela 10 milijonov evrov, ki pa so jih kasneje črtali iz proračuna. "Njihovih očitkov sploh ne razumem. Na razpis se ne bo prijavil Zoran Janković, ampak mestna občina s projektom Stožice. Ali bi raje videli, da osem milijonov evrov ostane v evropski blagajni, kot da jih Slovenija izkoristi za ta projekt? SDS predlagam, naj enkrat vloži interpelacijo zoper Ljubljano," pravi Janković. Razpis ministrstva predvideva, da se bodo sredstva dodelila v letošnjem letu, kandidati pa morajo vloge oddati do 23. julija. Izbran bo tisti projekt, katerega vrednost presega pet milijonov evrov, vendar ni višja od 45 milijonov evrov. "Objekti morajo biti primerni za organizacijo različnih prireditev, tudi na najvišjih mednarodnih ravneh, ki pritegnejo veliko obiskovalcev, pa tudi za vse kategorije uporabnikov, tako za programe športne rekreacije, športa otrok in mladine ter vrhunskega športa," še določa razpis ministrstva za šolstvo in šport, ki ga sofinancira evropski sklad za regionalni razvoj.

Ob tem se pojavlja vprašanje, ali bo mestna občina na razpis prijavila nogometni stadion ali športno dvorano, saj športni park v celoti presega zgornjo razpisano vrednost. Janković na to vprašanje ni želel odgovoriti, kakor ni odgovoril niti na vprašanje, kdaj bo Grep pridobil 115-milijonsko posojilo za nakupovalno središče v okviru športnega parka. Povedal je le, da se mu zdi odločanje bank o posojilu "absolutno predolgo".