Brane Nastran, vodja prometno-informativnega centra za državne ceste je za Dnevnik Online povedal, da na novo odprtem krožišču ne opažajo nobenih večjih zastojev ali prometnih nesreč, kar bi lahko bila posledica mnogih opozoril in posledično večje previdnosti voznikov v omenjenem krožišču. Nastran spominja, da bi to lahko bila tudi posledica letnega časa, saj so prometne konice poleti zaradi dopustov znatno manjše kot sicer.

Kot so za STA še pojasnili v Družbi za avtoceste v RS, semaforizacija ne povzroča zastojev v krožišču, je pa iz obnašanja voznic in voznikov mogoče ugotoviti, da vsi niso pozorni na pravilno razvrščanje pred krožnim križiščem, zato kljub neprekinjenim ločilnim črtam prihaja do menjav prometnih pasov znotraj rondoja, kar pa bistveno ne ogroža prometne varnosti.

Večjo nevarnost predstavljajo nekateri vozniki, ki kljub opozorilom in postavljeni prometni signalizaciji spregledajo semaforje in vozijo v rdečo luč. "Za preprečevanje tega bo potrebno ukrepanje policije, s katero je dogovorjeno, da bodo policisti vsaj v začetni fazi pogosteje nadzirali promet," navajajo na Darsu.

Odprtje krožišča tako kljub novostim vseeno pomeni olajšanje po nekajdnevnih zastojih zaradi del na cesti.

Objavljamo tudi nekaj simulacij pravilne vožnje po krožišču Tomačevo.