Prijatelja naj bi poleg ovadbe zaradi posedovanja orožja in domnevnega izsiljevanja Marjana Mikuža zdaj sumili še napeljevanja k dajanju in prejemanju podkupnin, zaradi drugih poslov, kot kaže tudi v Divači, pa še dveh kaznivih dejanj izsiljevanja.

Potokar naj bi bil med tistimi, ki je od Prijatelja prejemal grozilna SMS-sporočila, zaradi česar naj bi Potokar poslanca SNS tudi ovadil.

V poslu Orleška gmajna pa naj bi si provizijo, ki jo je Luka Koper plačala Mikužu za zemljišča, delili Prijatelj, Mikuž in nekdanji prvi mož Luke Robert Časar. Časarjev odvetnik je pri tem za POP TV zanikal, da bi bil Časar v kaj takega vpleten.

Organi pregona po navedbah komercialne televizije pa naj bi sumili, da se je lahko zgodil celo dogovor med Časarjem in Mikužem, kako Prijatelja izigrati pri delitvi večjega plena, to je razlike med nakupno in prodajno ceno zemljišč. Prijateljev delež s tega naslova pa bi lahko bilo prav 323.000 evrov, ki naj bi jih policija našla pri Prijatelju ob njegovem priprtju.

O Prijateljevi imuniteti naj bi DZ moral tako še enkrat odločati, pri čemer naj se poslanec nanjo tudi tokrat ne bi skliceval.

Po virih, na katere se sklicuje POP TV, pa naj bi Mikuž dejansko ogoljufal Prijateljevo taščo s tem, ko je njeno parcelo prodal Luki Koper, zneska zanjo pa nikoli ne plačal, zaradi česar naj bi bil Mikuž tudi že ovaden.